Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room en witte kaas

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

50 gram

Spinazie

25 gram

Biologische zure room

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Avocado

2.5 gram

Vers basilicum

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)750 kcal
Energie (kJ)3139 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7 g
Vezels4.8 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  •  Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  •  Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 minuten gaar. Giet af indien nodig.
Spinazie-room maken
2
  • Meng in een hoge kom de helft van de spinazie met de zure room (zie Tip).
  • Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie toe per persoon en breng op smaak met peper.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Voeg eventueel ook een aantal blaadjes verse basilicum toe.

Snijden
3
  • Snijd de komkommer in blokjes
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 
  • Snijd het verse basilicum in reepjes.
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Meng de parelcouscous met de spinazie-room, de overige spinazie en de komkommer.
  • Garneer met de zalmsnippers, de avocado, het basilicum en de witte kaas.