topBanner
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met kastanjechampignons, rucola, veldsla en pecorino

Lees meer

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Kastanjechampignons

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenSelderij, Pindas)

60 gram

Rucola en veldsla

5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3328 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

3

Scheur de rucola en veldsla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.