Farfalle met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Met kastanjechampignons, veldsla en pecorino

In dit pestogerecht spelen paddenstoelen de hoofdrol. Ze barsten van de vitamine B en zijn daarmee perfect om je immuunsysteem een boost te geven. Als je paddenstoelen bakt en ze op smaak wilt brengen met zout, kun je dit het beste na het bakken doen. Zo voorkom je dat ze tijdens het bakken veel vocht verliezen. Hierdoor verandert de smaak en textuur.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

¼ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Selderij, Pinda's)

20 gram

Veldsla

2 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de sjalot. • Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 – 7 minuten. • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

Op smaak brengen
3

• Scheur de veldsla grof. • Hak de krulpeterselie grof. • Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de veldsla over de borden. • Schep de pasta erop. • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.