Mascarponeroom met sinaasappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mascarponeroom met sinaasappel

Mascarponeroom met sinaasappel

Met chocoladevlokken en gedroogde cranberry's

Sinaasappel en pure chocolade is een klassieke combinatie. In dit dessert vullen de zoete sinaasappel, bittere chocolade en zure cranberry - ook wel bekend als grote veenbes - elkaar perfect aan. Door de mascarpone met zure room te mengen wordt het dessert lekker fris

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd12 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Handsinaasappel

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

20 gram

Chocoladevlokken

(Bevat Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers30 g
Vezels2 g
Eiwitten5 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Handmixer

Instructies

1

Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel en zet hem op een van de platte kanten rechtop. Snijd vervolgens de schil, inclusief het witte gedeelte, van de sinaasappel. Snijd het vruchtvlees in halve plakken.

2

Meng in een kom de mascarpone en de helft van de suiker glad met een mixer. Voeg de zure room, de overige suiker en 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon toe en meng goed.

3

Verdeel de mascarponeroom over de kommen en garneer met de halve plakken sinaasappel. Bestrooi met de cranberry's en 10 g chocovlokken per persoon.