Kruidige parelcouscous met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

met bosui en basilicumcrème

Deze parelcouscous zit vol verassende smaken! Je kruid dit gerecht namelijk met groene currykruiden, knoflook en bosui.

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Groene currykruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

125 gram

Rode kerstomaten

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Mix van ajuin en look

90 gram

Garnalen

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2572 kJ
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels7.6 g
Eiwitten25.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg per persoon: 300 ml kokend water en 1/4 bouillonblokje toe in een pan met deksel (zie Tip 1). Laat de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken (zie Tip 2). Giet daarna af indien nodig.
  • Snijd ondertussen de bosui in grove ringen, maar een klein deel van het groene gedeelte fijn, en bewaar apart ter garnering.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de citroen in partjes.

Tip: 1. Extra snel? Kook het water alvast in de waterkoker en snijd de bosui samen in grove ringen in plaats van 1 voor 1. 2. Kookt de parelcouscous droog? Voeg dan extra water toe.

Garnalen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten, peper en zout toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de garnalen bij de cherrytomaten en bak nog 1 - 2 minuten totdat ze roze kleuren.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Parelcouscous afwerken
3
  • Smelt per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een tweede koekenpan op middelmatig vuur.
  • Bak de grof gesneden bosui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de parelcouscous toe aan de pan. Meng goed, zet het vuur laag en houd warm tot het serveren.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verdeel de rucola over de parelcouscous.
  • Schep de cherrytomaten en garnalen erop en besprenkel met de basilicumcrème.
  • Knijp 1 citroenpartje uit over het geheel naar smaak en garneer met de fijn gehakte bosui.