
Kruidige parelcouscous met garnalen
met bosui en basilicumcrème
Deze parelcouscous zit vol verassende smaken! Je kruid dit gerecht namelijk met groene currykruiden, knoflook en bosui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2 stuk(s)
Lente-ui
½ zakje(s)
Groene currykruiden
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
125 gram
Rode kerstomaten
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Mix van ajuin en look
90 gram
Garnalen
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
10 ml
Basilicumcrème
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ el
Boter
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Voeg per persoon: 300 ml kokend water en 1/4 bouillonblokje toe in een pan met deksel (zie Tip 1). Laat de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken (zie Tip 2). Giet daarna af indien nodig.
- Snijd ondertussen de bosui in grove ringen, maar een klein deel van het groene gedeelte fijn, en bewaar apart ter garnering.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de citroen in partjes.
Tip: 1. Extra snel? Kook het water alvast in de waterkoker en snijd de bosui samen in grove ringen in plaats van 1 voor 1. 2. Kookt de parelcouscous droog? Voeg dan extra water toe.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
- Voeg de cherrytomaten, peper en zout toe en bak 2 - 3 minuten.
- Voeg de garnalen bij de cherrytomaten en bak nog 1 - 2 minuten totdat ze roze kleuren.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
- Smelt per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een tweede koekenpan op middelmatig vuur.
- Bak de grof gesneden bosui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de parelcouscous toe aan de pan. Meng goed, zet het vuur laag en houd warm tot het serveren.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
- Verdeel de parelcouscous over de borden.
- Verdeel de rucola over de parelcouscous.
- Schep de cherrytomaten en garnalen erop en besprenkel met de basilicumcrème.
- Knijp 1 citroenpartje uit over het geheel naar smaak en garneer met de fijn gehakte bosui.