Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
â…“ stuk(s)
Wortel
125 gram
Champignons
75 gram
Zoete aardappel
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
â…“ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
½ el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in schijfjes. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verdeel de ui, wortel, champignons en zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met flink wat peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pot met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe als de parelcouscous te snel droogkookt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Verkruimel ondertussen de witte kaas.
Meng in een kom de ovengroenten, de witte balsamicoazijn en de Peruaanse kruiden door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de witte kaas en de geroosterde pompoenpitten.