Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

Courgetterolletjes gevuld met kipgehakt en roomkaas

met tomatensaus en zelfgemaakte croutons

Vandaag gebruik je geen cannelloni, maar courgetterolletjes voor je vulling. Dat levert je een extra portie groente op en het is minstens net zo lekker!

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Gerst
•Haver
•Rogge
•Sesamzaad
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Spinazie

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

¼ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2568 kJ
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten37.5 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels9.4 g
Eiwitten36.3 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

•Hapjespan
•Koekenpan
•Kom
•Dunschiller of kaasschaaf
•Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Spinazie bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het kipgehakt met Italiaanse kruiden toe aan de pan en bak 2 minuten mee (zie Tip). Bak het gehakt goed los, dit maakt het makkelijker om later de courgetterolletjes te vullen. Scheur de spinazie, voeg toe aan de sauteerpan en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie geslonken is.

Tip: Het gehakt mag nog wat rauw zijn want het gaat later mee in de oven.

Saus bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de Italiaanse kruiden en de overige ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en 1/2 el balsamicoazijn per persoon toe. Verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.

Courgettelinten maken
4

Maak ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgettes (zie Tip). Schaaf vooral vanaf de buitenkant. De zachte binnenkant kun je beter niet gebruiken omdat die niet stevig genoeg is. Meng in een kom de roomkaas met het kippengehakt-spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm groot.

Tip: Een kaasschaaf geeft wat dikkere, stevigere linten. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan een dunschiller.

Rolletjes maken
5

Giet de tomatensaus in een ovenschaal (zie Tip). Beleg de courgettelinten met de spinazie-gehaktvulling en rol ze op. Zet de courgetterolletjes rechtop in de ovenschaal. Meng in een kom de broodblokjes met 1/4 tl extra vierge olijfolie per persoon. Verdeel de broodblokjes en belegen kaas hierover en zet 15 minuten in de oven.

Tip: Zorg dat de ovenschaal niet te groot is, zodat je een tomatensaus goed hoog komt en de courgetterolletjes er stevig in staan.

Serveren
6

Verdeel de courgetterolletjes met saus over diepe borden. Garneer met de croutons.

Weetje: Wist je dat tomatenblokjes uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 450 gram groente!