Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

Minder bekend dan de groene variant, maar minstens zo lekker: rode pesto. Als je weinig tijd hebt, is pesto door zijn sterke smaak een goede basis voor je gerecht. Je hebt dan maar weinig andere ingrediënten nodig om een lekkere saus te maken. Rode pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft deze pasta een intense, mediterrane smaak. De hartige feta maakt het helemaal af.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes. • Kook de conchiglie, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Salade maken
3

• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
4

• Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.