Minder bekend dan de groene variant, maar minstens zo lekker: rode pesto. Als je weinig tijd hebt, is pesto door zijn sterke smaak een goede basis voor je gerecht. Je hebt dan maar weinig andere ingrediënten nodig om een lekkere saus te maken. Rode pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft deze pasta een intense, mediterrane smaak. De hartige feta maakt het helemaal af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Conchiglie
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
40 gram
Veldsla
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes. • Kook de conchiglie, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
• Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.