BestellenCadeaubon
Chili sin carne taco's met linzen en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne taco's met linzen en witte kaas

Chili sin carne taco's met linzen en witte kaas

met salsa van Turkse groene peper

Het gerookt paprikapoeder en de gedroogde jalapeño in de Mexicaanse kruidenmix geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs vleesliefhebbers zullen van dit gerecht genieten!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Linzen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Passata

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Turkse groene peper

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2553 kJ
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten67.3 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels14.2 g
Eiwitten22.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier.
  • Snipper de ui. Halveer de Turkse groene peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de Turkse groene peper 2 - 3 minuten (zie Tip).

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de Turkse groene peper in deze stap.

 

Chili sin carne maken
2
  • Spoel de linzen af in een vergiet.
  • Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de passata en 25 ml water per persoon. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 1 - 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas. Snijd de koriander fijn.
Salsa maken
3
  • Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne.
  • Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.
  • Meng in een kom de overige ui, mais en Turkse groene peper met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Verwarm de tacoschelpen 4 - 5 minuten in de oven.
  • Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen (zie Tip).

Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!