Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

met verse lasagnebladen en Italiaanse kruiden

Vandaag maak je geen lasagne van de verse lasagnebladen, maar gebruik je ze voor cannelloni. Een Italiaans gerecht dat lijkt op lasagne, maar in plaats van laagjes maak je rolletjes. Om je vingers bij af te likken!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

200 gram

Passata

100 gram

Verse lasagnebladen

40 gram

Roomkaas

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)711 kcal
Energie (kJ)2973 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.6 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen te blancheren. Snijd de champignons in plakjes en vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de fijngesneden champignons toe. Bak de champignons in 4 – 5 minuten zacht en voeg dan 2/3 van de spinazie in delen toe (de rest gebruik je in stap 4). Bak de spinazie 2 – 3 minuten mee, of totdat de spinazie geslonken is. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot gebruik.

Vulling maken
3

Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur, voeg de passata toe met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje (zie Tip), 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 2 el water. Roer goed door en kook het geheel 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Cannelloni maken
4

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet af en spoel af met koud water. Leg de stroken op een snijplank en verdeel eerst het roomkaasmengsel erover. Leg dan de overige rauwe spinazie erop en verdeel vervolgens het spinazie-champignonmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.

Tip: Door de lasagnebladen eerst te blancheren, hoeft de cannelloni minder lang in de oven en droogt de pasta niet uit.

Ovenschotel afmaken
5

Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten, verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie.

Serveren
6

Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.