topBanner
Bulgursalade met gegrilde groenten en witte kaas

Bulgursalade met gegrilde groenten en witte kaas

met rozijnen en pompoenpitten

Lees meer

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerste gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Zoete aardappel

300 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rode ui

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

85 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gemalen komijnzaad

10 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse munt

30 gram

Rozijnen

60 gram

Mesclun

50 gram

Witte kaas

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2415 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels16 g
Eiwitten17 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de zoete aardappel in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng alle groenten in een grote kom met per persoon 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout.

2

Schep de zoete aardappel aan het einde van de kooktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak nog 20 - 25 minuten samen in de oven. Schep halverwege om. Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur daarna los met een vork.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de pruimtomaat en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de witte kaas en houd apart.

4

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de witte kaas en pompoenpitten.