Bulgurbowl met kipgehakt en bieten-tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kipgehakt en bieten-tortillachips

Bulgurbowl met kipgehakt en bieten-tortillachips

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:
Klimaatbewust
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Gesneden rode ui

25 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3693 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers5 g
Vezels21 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot. Voeg de bulgur toe en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog (zie Tip). Roer regelmatig door.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Weetje: Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.

Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Dressing maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el mayonaise, 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden.
  • Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomaat, de avocado, de bieten-tortillachips en de overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.