Broodje hamburger met zomerse meloensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met aioli en verse munt

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen. Is de meloen in jouw box nog niet helemaal rijp, probeer het recept dan tot het einde van de week te bewaren. Dek de tafel buiten en maak er een zomers feestje van!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Hamburgerbol met sesam

⅓ stuk(s)

Galiameloen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Veldsla

2.5 gram

Verse munt

20 gram

Aioli

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)674 kcal
Energie (kJ)2818 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers10 g
Vezels1.5 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

Préparer la vinaigrette
1

Préchauffez le four à 180 degrés et enfournez les pains à burgers 3 à 6 minutes. Dans le saladier, préparez la vinaigrette en mélangeant le miel, le vinaigre balsamique blanc et l’huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez. Taillez le melon en quartiers, retirez les pépins et la peau. Coupez le melon en petits dés ou utilisez une petite cuillère pour tailler des boules à partir des quartiers. Mettez le melon dans le saladier.

Cuire les hamburgers
2

Faites chauffer l’huile d’olive dans la poêle à feu moyen-vif et faites cuire les burgers 2 à 3 minutes par côté, ou jusqu'à ce qu'ils soient cuits. Salez et poivrez.

Préparer la salade
3

Pendant ce temps, émiettez la feta. Détachez les feuilles de menthe des brins et ciselez-les en lanières. Émincez la mâche. Coupez le concombre en petits dés. Ajoutez la menthe et le concombre au saladier, puis remuez. Tartinez les deux côtés des pains à burgers d’aïoli.

Servir
4

Garnissez le pain d’un peu de mâche et disposez le hamburger par-dessus. Mélangez le reste de la mâche à la salade et présentez-la à côté du burger. Garnissez la salade avec la feta.