Huevos-rancherosbowl met frisse salsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Huevos-rancherosbowl met frisse salsa

Huevos-rancherosbowl met frisse salsa

met tortillachips en avocadodip

Vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen – zwarte bonen zitten er vol mee. Wist je dat ze ervoor zorgen dat je energieniveau lang op peil blijft?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

¼ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

40 gram

Sweet chili tortillachips

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

150 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4120 kJ
Energie (kcal)985 kcal
Vetten44.5 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten104.5 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels20.7 g
Eiwitten33.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Kook de rijst 8 minuten.
  • Haal vervolgens de pot van het vuur, voeg de zwarte bonen toe en laat 5 minuten afgedekt staan.
Salsa maken
2
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de mais, de tomaat, het groene gedeelte van de lente-ui en de koriander met 1 tl wittewijnazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Eieren bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelmatig vuur.
  • Verkruimel de witte kaas en verdeel over de pan (zie Tip). 
  • Breek 1 ei per persoon over de kaas in de pan en bak tot het ei gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
4
  • Meng de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) door de bonen en rijst.
  • Verdeel het geheel over de borden.
  • Leg het spiegelei met de witte kaas bovenop de rijst.
  • Serveer met de salsa, de tortillachips en de avocadodip.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.