Bowl met kipmerguez en vadouvan-knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met kipmerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met kipmerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

2 stuk(s)

Kipmerquezworstje

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3053 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.2 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul aan met 125 ml kokend water per persoon.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg 1/2 van de knoflook, 1/2 van de sjalot en de vadouvan toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Worst bakken
3

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Haal de worsten uit de pan.

Spinazie bakken
4

Voeg aan dezelfde koekenpan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut aan. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.

Toppings maken
5

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de munt fijn. Meng de munt in een kleine kom met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de gekruide rijst in een diep bord of kom. Verdeel de appelblokjes, komkommer, babyspinazie en gebakken worstjes er bovenop. Garneer met de yoghurt-saus.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.