Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm
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Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccolini, bosui en komkommer

Broccolini is een kruising van broccoli met a) groene asperge, b) Chinese broccoli of c) geen kruising maar jonge broccoli (Het juiste antwoord is: b)

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ cm

Verse gember

50 gram

Broccolini

1.32 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Gedroogde udonnoedels

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme visbouillon

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Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2582 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.8 g
Eiwitten31 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Préparation
1

Préparez le bouillon de poisson. Faites bouillir beaucoup d’eau dans une casserole avec un couvercle pour les nouilles. Pressez l’ail ou hachez-le finement. Râpez le gingembre avec une râpe fine. Coupez les brocolis en deux dans le sens de la longueur. Découpez l’oignon de printemps en morceaux d’environ 3cm de long. Si nécessaire, émincez les tiges en deux dans le sens de la longueur si elles sont très épaisses.

Tip: Wist je dat bosui en broccolini beide veel calcium bevatten? Calcium vind je in groene bladgroenten zoals ook boerenkool, paksoi en rucola, maar ook in zuivelproducten, tahin, tofu en tempeh.

Cuisson
2

Faites chauffer l’huile de tournesol dans une grande poêle avec couvercle à feu moyen. Faites revenir l’ail et le gingembre pendant 1 à 2minutes. Ajoutez l’oignon nouveau et les brocolis et faites revenir à couvert pendant 5 à 6minutes. Ajoutez le bouillon de poisson, la sauce asiatique sucrée et la moitié de la sauce soja (voir ASTUCE). Laissez mijoter doucement pendant 4 à 5minutes, sans couvercle.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege of voeg pas op het einde een klein beetje toe naar smaak.

Découpage
3

Plongez les nouilles dans l’eau bouillante et faites-les cuire à couvert pendant 3 à 4minutes. Égouttez et rincez sous l’eau froide. Hachez finement la coriandre et coupez le citron vert. Coupez le concombre en deux dans le sens de la longueur puis en demi-lunes. Au dernier moment, ajoutez le concombre, les tranches de saumon et les nouilles udon dans la poêle.

Tip: Wist je dat veel mensen een groot deel van het jaar te weinig vitamine D binnenkrijgen? Vitamine D versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de calciumopname - vooral vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.

Servez
4

Pressez une tranche de citron vert par personne au-dessus de la casserole. Salez et poivrez selon goût, et mélangez bien. Disposez la salade de nouilles dans des assiettes creuses. Garnissez de coriandre, de graines de sésame (voir ASTUCE) et des morceaux de citron vert restants. Si nécessaire, ajoutez le reste de la sauce soja selon votre goût.

Tip: Rooster de sesamzaadjes zonder olie in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren voor een extra intense smaak.