Deze stamppot serveer je met een varkensworst van onze leverancier Brandt & Levie. Brandt & Levie selecteert varkensboeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je! Voor de stamppot bak je de uien in balsamicoazijn, wat zorgt voor een zoete smaakt die goed combineert met de frisse andijvie en de peterselie-knoflookworst.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Kruimige aardappelen
½ gram
Rode ui
60 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Varkensworst met peterselie en knoflook
150 gram
Gesneden andijvie
25 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen (melody). Schil of was de aardappelen grondig, snijd in grote stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middelhoog vuur.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie, de rauwe andijvie en de cherrytomaten door de stamppot en breng op smaak met mosterd, zout en peper.
Verdeel over de borden, en garneer met de gebakken rode ui en de kruidenkaasblokjes. Serveer met de varkensworst.