Skip to main content
Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Met een groentestoof van rode ui, peen en groene paprika

3.9
(362)

De groenten stoof je in tomatentapenade en groentebouillon. Door deze Franse bereidingswijze komen de smaken van de groenten goed samen. Bij de ratatouille serveer je worstjes van wilde zwijnen afkomstig van de Veluwe. Deze hebben we alvast voorgekruid met onder andere gember, kardemom en cayennepeper.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Grenailles

½

Oignon rouge

Carotte

½

Poivron vert

40 g

Tapenade de tomates

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites Peut contenir : Céleri)

2

Saucisse de sanglier

Ingrédients à avoir chez soi

100 ml

Bouillon de légumes

1.5 cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories707 kcal
Énergie (kJ)2958.1 kJ
Graisses39 g
Graisses saturées9 g
Glucides67 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines17 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Cocotte
Wok
Poêle à bords hauts

Instructions

1

Bereid de bouillon. Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

Snijd de peen klein.
2

Snipper ondertussen de rode uien. Snijd de peen klein. Snijd de paprika in blokjes.

Bak de groenten.
3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen, groene paprika, bouillon, zwarte balsamicoazijn en de tomatentapenade toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan zodat het vocht verdampt en breng op smaak met peper en zout.

Bak de worstjes.
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Prik de wildzwijnworstjes op 2 plekken in en bak, afgedekt, 10 minuten.

Verdeel de wildzwijnworstjes, de ratatouille en de krieltjes over de borden.
5

Verdeel de wildzwijnworstjes, de ratatouille en de krieltjes over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes