topBanner
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

met zilvervliesrijst, paprika en verse koriander

Lees meer

Deze visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia.

Labels:Balans
Allergenen:SelderijMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

100 ml

Kokosmelk

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

170 gram

Zilvervliesrijst

2 stuk(s)

Koolvishaasje

(BevatVis)

½ stuk(s)

Biologische limoen

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2687 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg ondertussen de zilvervliesrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet daarna af en laat staan met deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dep ondertussen de koolvishaas droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvishaas in de laatste 6 – 8 minuten op de groenten en stoof, afgedekt, mee op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

5

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Snijd de koriander grof.

6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp de limoenpartjes er naar smaak over uit. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de overige limoenpartjes en de koriander.