Visstoof met kokosmelk en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

Met rijst en paprika

.

Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

50 ml

Kokosmelk

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Koolvishaasje

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2634 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers14 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Keukenpapier
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.

Stoof maken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat staan met deksel op de pan. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

Koolvis stoven
4

Dep ondertussen de koolvishaas droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvishaas in de laatste 6 - 8 minuten op de groenten en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Limoen snijden
5

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de overige limoenpartjes.