topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes

Voor dit heerlijk romige gerecht pocheer je vis in een saus van room en witte wijn. De lichte anijssmaak van venkel past goed bij de vismelange van zalm, koolvis en kabeljauw. Het overheerst de subtiele smaken van de vis niet. Je kunt dit gerecht ook zonder wijn bereiden, lees dan eerst de tip op de achterkant.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Sulfiet
•Melk (inclusief lactose)
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Drieling aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Wortel

â…“ stuk(s)

Prei

150 ml

Espiga Branco

(Bevat Sulfiet)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

4 bosje(s)

Verse kervel

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Visbouillonblokje

(Bevat Vis)

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4879 kJ
Energie (kcal)1166 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers14 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

•Oven
•Bakpapier
•Bakplaat
•Snijplank
•Fruitmesje
•Dunschiller
•Pan
•Kom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappeltjes schoon en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappeltjes 30 –35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de peen met een dunschiller en snijd de peen in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een grote pan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de peen toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is. Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.

Vispannetje afmaken
5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep het vispannetje in diepe borden of kommen. Schep de aardappeltjes in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetje met de kervel en eventueel ook met het venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak overheen.