Verse tagliatelle met cherrytomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

met basilicum en Italiaanse kaas

.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Eieren
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Gluten, Eieren)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Bruine suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2697 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en rode peper 2-4 minuten.

Saus maken
3

Voeg de cherrytomaten en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl bruine bastardsuiker toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de cherrytomaten 20-35 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, tot de tomaten zacht zijn.

Tagliatelle koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden en mengen
5

Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg in de laatste 5 minuten 3/4 van het basilicum toe aan de cherrytomaten en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de cherrytomatensaus erop. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en de rest van het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.