Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Verse spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met Grana Padano en vers basilicum

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse spaghetti

(Bevat: Ei, Tarwe)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3476 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten88.6 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels6.9 g
Eiwitten40.8 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de verse pasta (zie Tip). 
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Snijd het basilicum grof.

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Saus maken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de sauteerpan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de puntpaprika en de tomatenblokjes toe.
  • Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de sauteerpan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de verse pasta 4 - 6 minuten in de pot met deksel.
  • Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.
Saus afmaken
3
  • Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de verse pasta toe aan de saus.
  • Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de Grana Padanovlokken.