
Vegetarische picadillo met linzen
met olijven, kappertjes en rozijnen
Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
190 gram
Linzen
10 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
15 gram
Olijf-kappertjesmix
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
⅓ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
- Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
- Verbrokkel de witte kaas erboven.
- Garneer met de gesneden bladpeterselie.
Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.