topBanner
Vegetarische tofu curry

Vegetarische tofu curry

met bloemkool en kurkumarijst

Lees meer

Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?

Labels:Veggie
Allergenen:SojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

170 gram

Witte langgraanrijst

½ tl

Gemalen kurkuma

3 tl

Garam masala

1 kuipje(s)

Biologische tomatenpuree

140 gram

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 ml

Groentebouillon

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3856 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Weeg de juiste hoeveelheid bloemkool af. Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Snijd de overige bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de fijngehakte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de overige bloemkool. Kook de overige bloemkool, afgedekt, 5 minuten. Giet af. Voeg 1/4 el roomboter per persoon toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan opnieuw op het vuur en bak de bloemkool 5 minuten, tot hij goudbruin kleurt.

4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, de overige knoflook, de overige gember en 1 tl garam masala per persoon 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

6

Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofu curry erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.