Varkensoester met romige paddenstoelensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met romige paddenstoelensaus

Varkensoester met romige paddenstoelensaus

met conchiglie en rucola

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Champignons

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.15 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

¾ tl

Honing

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3191 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels8.5 g
Eiwitten41.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Large Frying Pan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Pasta koken
2

Kook de pasta 14 - 16 minuten in de pot met deksel. Bewaar 75 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Varkensoester bakken
3

Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de varkensoester in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, rozemarijn en knoflook toe en meng goed. Leg de varkensoester, inclusief saus, in een ovenschaal en bak 6 - 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie (zie Tip). Bewaar de saus voor stap 5.

Tip: Het is niet erg als de varkensoester nog wat roze is vanbinnen – je mag varkensoester licht rosé eten.

Champignons bakken
4

Veeg ondertussen dezelfde pan schoon met keukenpapier. Verhit de overige boter op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten al roerend. Blus de pan af met de zwarte balsamicoazijn en verhit tot al het vocht verdampt is.

Pasta mengen
5

Voeg de bloem toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Schep goed om en voeg vervolgens de culinaire room, het achtergehouden kookvocht en de mosterdsaus uit de ovenschaal toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes reduceren, of tot de saus indikt. Voeg de pasta toe en verhit het geheel nog 1 minuut.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in sneetjes. Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta erop. Leg de varkensoester op de pasta en breng op smaak met peper en zout.