topBanner
Varkenshaas met veldslastamppot

Varkenshaas met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten en prei

Lees meer

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - heel geschikt voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Kleine rode ui

375 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Veldsla

2 stuk(s)

Varkenshaas

⅔ piece

Prei

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de kleine rode ui. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof en de prei in dunne ringen.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de rode ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en stoof het geheel 5 minuten. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

3

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de varkenshaas. Schenk de saus met cherrytomaten en prei over het vlees.