HelloFresh
topBanner
Varkenshaas met aardbeien-balsamicosaus

Varkenshaas met aardbeien-balsamicosaus

Met geroosterde aardappeltjes en sperziebonen

Populair
Lees meer

Jam bij varkensvlees klinkt misschien bijzonder, maar je hebt vast weleens gehoord van appel en varkensvlees of cranberry's bij kalkoen. De zoete, friszure vruchten vormen een mooi contrast met het hartige vlees. Zo maak je van jouw varkenshaas echt iets bijzonders.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 g

Vastkokende aardappelen

½ takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Sperziebonen

½ stuks

Sjalot

2 stuks

Varkenshaas

45 g

Aardbeienjam

(BevatTraces of Nuts, Traces of Gluten, Traces of Peanuts, Traces of Milk, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3535 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Aluminiumfolie
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en 1 tl gehakte rozemarijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de sjalot.

3

Leg, als de oventijd van de aardappelen verstreken is, de sperziebonen bij de aardappelen op de bakplaat (of op een nieuwe bakplaat), meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de sperziebonen en aardappelen nog 15 minuten.

4

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Laat het bakvocht in de pan.

5

Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de sjalot en de overige rozemarijn 3 – 5 minuten. Voeg de aardbeienjam, de zwarte balsamicoazijn en 2 eetlepels water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor het serveren de roomboter door de saus en breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de aardappelen, sperziebonen en varkenshaas over de borden. Schenk de saus over de varkenshaas.