HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTruffelorzo Met Doradefilet En Paddenstoelen
topBanner
Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

met parmigiano reggiano en rucolasalade met peer en pecannoten

Premium
Lees meer

Voor de risotto gebruik je orzo, een bijzondere paddenstoelenmix en truffelolie. Zo haal je het restaurant bij jou in huis en ben jij voor een avond chefkok.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenVisNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Paddenstoelenmix: maitake, oesterzwam en witte shimeji

50 gram

Parmigiano reggianovlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Peer

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

20 gram

Pecanstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

350 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4211 kJ
Energie (kcal)1006 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels9 g
Eiwitten44 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paddenstoelen in de gewenste grootte. Snijd de helft van de parmigiano reggiano-vlokken grof. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verhoog het vuur naar middelmatig, voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.

3

Voeg na 4 minuten de paddenstoelen toe aan de orzo en laat ze 6 - 8 minuten meekoken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de olijfolie met truffel, de fijngesneden parmigiano reggiano en de helft van de bladpeterselie door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Meng vlak voor serveren de rucola en de blokjes peer door de dressing.

5

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over diepe borden. Leg de dorade erop en garneer met de overige bladpeterselie en parmigiano reggiano-vlokken. Serveer de salade met peer ernaast. Garneer de salade met de pecanstukjes.