Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

met yoghurt-komkommersalade en naanbrood

Za'atar is zowel de naam van een vers kruid, als van een mix die ermee gemaakt wordt. Oregano, tijm en bonenkruid vallen onder dezelfde kruidenfamilie en worden gemixt met geroosterd sesamzaad en sumac.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 blik(ken)

Kikkererwten

65 gram

Naanbrood

75 gram

Buffelyoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Rodewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2510 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.8 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Serveerschaal
Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Mariner les tomates
1

Préchauffez le four à 180degrés. Taillez les tomates cœur de bœuf et les tomates prunes en rondelles de 1/2cm. Coupez les tomates cerises en deux, voire en quatre pour les plus grosses, puis disposez le tout sur un plat de service. Ajoutez, par personne, 1/2cs d’huile d’olive vierge extra, 1cc d’épices du Moyen-Orient, 1cc de za'atar ainsi que du sel et du poivre. Laissez les saveurs se libérer jusqu’au service.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Couper
2

Taillez le concombre dans le sens de la longueur, puis en dés. Égouttez les pois chiches dans la passoire. Émincez l’échalote. Ciselez le persil plat. Détachez les feuilles de menthe des brins et ciselez-les. Dans le bol, mélangez les pois chiches et, par personne: 2cc de vinaigre de vin rouge, 1/2cs d’huile d’olive vierge extra, 1/8cc de sel, l’échalote, le reste du za'atar et la moitié du persil. Écrasez les pois chiches grossièrement à la fourchette et mélangez bien.

Tip: Kikkererwten zijn zeer voedzaam. Ze zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand. Kikkererwten bevatten wel 4 - 5 keer meer vitamine E dan elke andere peulvrucht.

Cuire les naans
3

Coupez les naans en pointes et disposez-les sur la plaque recouverte de papier sulfurisé. Enfournez-les 4 à 6minutes. Dans le bol, mélangez le yaourt de bufflonne, le concombre, la menthe, le reste du persil et des épices du Moyen-Orient ainsi que du sel et du poivre.

Servir
4

Servez les tomates marinées sur les assiettes Présentez les pois chiches écrasés à côté. Accompagnez le tout de la salade de concombre au yaourt et des pointes de naan. Arrosez d’un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en weinig verzadigd vet? Daarnaast is het rijk aan vezels, ijzer, calcium en vitamine E.