Gekruide tofu met gegrilde paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide tofu met gegrilde paksoi

Gekruide tofu met gegrilde paksoi

Met zoetzure komkommer en basmatirijst

Van de gegrilde paksoi tot de zoetzure komkommer - dit gerecht is een feest van Aziatische smaken. De tofublokjes zorgen voor de nodige eiwitten. Je verwacht het misschien niet, maar dit gerecht is helemaal veganistisch.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Tarwe
Selderij
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Komkommer

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)

½ stuk(s)

Paksoi

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

2 el

Ketjap manis

naar smaak

Sambal

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Snijplank
Fruitmesje
Kleine kom
Rasp
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel, en kook de basmatirijst in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

Marinade maken
3

Schil en rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de helft van de sojasaus met de gember, de knoflook, de ketjap, sambal naar smaak en 1 el water per persoon. Meng 3/4 van de marinade door de tofublokjes. Halveer de paksoi in de lengte. Hak de koriander grof.

Paksoi grillen
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan of grillpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de paksoi met de snijkant naar beneden in de pan, en bak 4 – 5 minuten. Schenk de overige sojasaus en 1 el water per persoon over de paksoi, en stoom met de deksel op de pan nog 4 – 5 minuten, of tot de paksoi zacht is.

Tofublokjes bakken
5

Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder boter of olie, op middelmatig vuur en bak de sesamzaadjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de overige zonnebloemolie toe aan de pan, en bak de gemarineerde tofublokjes 4 – 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
6

Serveer de basmatirijst met de gegrilde paksoi, de zoetzure komkommer en de tofublokjes. Garneer met de sesamzaadjes, de overige marinade en de koriander.