Luxe tartelette gevuld met brie en peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Met krokante coburgerham en peultjessalade

In dit recept gebruik je geitenbrie, een nieuw ingrediënt in jouw box! Deze kaas heeft een zachte en romige textuur zoals je van een brie gewend bent, maar met de onmiskenbare smaak van geitenkaas. Vanavond gebruik je de brie als vulling voor een hartige tartelette, die je daarnaast ook vult met peer: zoete smaken passen goed bij geitenkaas. Om de tartelette een zoute tegenhanger te geven, maak je hem af met hartige, krokantgebakken coburgerham.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Eieren
Gluten
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

75 gram

Geitenbrie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Coburgerham

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 el

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bladerdeegbakje

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Lupine)

50 gram

Peultjes

40 gram

Luxe salademix met dille

Zelf toevoegen

½ el

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4628 kJ
Energie (kcal)1106 kcal
Vetten85 g
waarvan verzadigd39.7 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Kom
Koekenpan
Steelpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Schil de helft van de peer, verwijder het klokhuis en snijd de hele peer in dunne plakken. Snijd de geitenbrie in dunne plakken en hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snipper de rode ui zeer fijn. Verdeel de plakjes coburgerham over een bakplaat met bakpapier.

Ham bakken
2

Scheid de eierdooiers van het eiwit, je hebt alleen de eidooiers nodig. Meng de eierdooiers in een kom met 1 el slagroom per persoon en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Vul de bladerdeegbakjes met om en om een plakje geitenbrie en een plakje ongeschilde peer. Verdeel de helft van de walnoten over de bladerdeegbakjes.

Bladerdeegbakjes bakken
3

Plaats de bladerdeegbakjes op een andere bakplaat met bakpapier. Verdeel het ei-mengsel over de bladerdeegbakjes, verdeel de rest van de tijm erover en bak 20 – 25 minuten in de oven. Besprenkel de tartelettes nadat 10 minuten van de baktijd is verstreken met 1/2 el honing per bladerdeegbakje. Plaats in de laatste 10 minuten ook de bakplaat met coburgerham in de oven.

Peer bakken
4

Breng ondertussen in een steelpan ruim water aan de kook voor de peultjes. Kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water. Verwarm ondertussen 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur in een grill- of koekenpan en bak de geschilde plakjes peer 5 minuten per kant, of tot de peer bruin kleurt.

Dressing maken
5

Klop in een kleine kom de mosterd en de wittewijnazijn met een garde tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk en al roerend de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de fijngesnipperde rode ui door de dressing. Meng in een saladekom de gemengde salade met dille met de peultjes.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en voeg naar smaak de dressing toe. Verdeel de plakjes peer over de salade en plaats de tartelette ernaast. Verkruimel de gebakken coburgerham over de salade en garneer met de walnoten.