Kruidige tabouleh met varkenshaasreepjes

Kruidige tabouleh met varkenshaasreepjes

In een handomdraai op tafel!

25 minuten
Lees meer

Een klassieke tabouleh maak je met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Vandaag geef je een eigen draai aan dit Midden-Oosterse gerecht met gekruide varkenshaasreepjes en rode paprika. Voor het vlees gebruiken we kruiden als rozemarijn, tijm, oregano, kardemom en kummel. Kummel is hetzelfde als karwijzaad, dat je misschien kent als 'wilde komijn' – de sterk kruidige en anijsachtige smaak lijkt veel op die van komijn.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyLactosevrijQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

170 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Rode paprika

10 g

Verse koriander, krulpeterselie en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

60 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels14 g
Eiwitten32 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
bulgur
bulgur
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.

sla
sla
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.

varken
varken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

bulgur
bulgur
5

Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

serveren
serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.