Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

met freekeh, verse kruiden en gedroogde cranberries

.

Labels:
Veggie
Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

⅓ stuk(s)

Komkommer

70 gram

Freekeh

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

15 gram

Pistachenoten

25 gram

Gedroogde cranberry's

0.08 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2611 kJ
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers30 g
Vezels8.9 g
Eiwitten13 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Pour le freekeh, portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole avec 1/4 de bouillons de légumes par personne. Pendant ce temps, émincez l'oignon rouge en fines rondelles. Coupez les tomates cerises en deux et le concombre en petits dés.

Tip: Let op, je gebruikt niet alle freekeh in dit gerecht. Kook eventueel wel alle freekeh en bewaar een deel apart. Dit kun je vervolgens gemakkelijk de volgende dag in een salade of soep verwerken, bijvoorbeeld bij de lunch. Ben je een grote eter? Voeg dan alle freekeh toe aan het gerecht.

Cuire et mélanger
2

Ajoutez le freekeh au bouillon et faites-le cuire 20 minutes à couvert. Égouttez-le et rincez-le sous l'eau froide. Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez les tomates, le concombre, 1/2 cc de coriandre moulue par personne, le vinaigre de vin blanc et l'huile d'olive vierge extra. Poivrez et salez à votre goût.

Tip: Freekeh is een andere naam voor volkoren tarwekorrels. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Net als andere volkoren producten, is Freekeh rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

Cuire l'oignon
3

Faites chauffer la poêle à sec à feu moyen-vif. Ajoutez l'oignon rouge et une bonne pincée de sel. Laissez chauffer 3 à 4 minutes. Remuez régulièrement pour ne pas que le contenu brûle. Ajoutez ensuite l'huile d'olive, baissez le feu et faites caraméliser l'oignon rouge 6 à 8 minutes.

Détailler la garniture
4

Pendant ce temps, retirez les feuilles de menthe des brins et ciselez-les en lanières. Hachez grossièrement le persil. Concassez les pistaches.

Préparer le taboulé
5

Ajoutez le freekeh, l'oignon rouge et 2/3 des aromates fraîches au saladier. Mélangez bien. Poivrez et salez.

Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten doordat het je cholesterol verlaagt.

Servir
6

Servez le taboulé dans les assiettes. Garnissez des pistaches, du reste d'aromates fraîches et des canneberges, puis arrosez d'huile d'olive verge extra à votre goût.

Tip: Hou je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op! Ze zijn erg pittig.