HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSticky Sesam Bloemkoolstukjes
topBanner
Sticky sesam bloemkoolstukjes

Sticky sesam bloemkoolstukjes

met rijst, gember en zoet-pittige chilisaus

Lees meer

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:Lekker snelVegan
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Bloemkoolroosjes

150 gram

Basmatirijst

100 gram

Witte kool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

3 stuk(s)

Bosui

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Bruine suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

2 el

Bloem

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2570 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels7 g
Eiwitten15 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Zet de bloemkoolroosjes net onder water in een pan met deksel met een snuf zout. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Meng in een kom per persoon 3/4 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng 1 el bloem per persoon door de afgegoten bloemkoolroosjes.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes en het wit van de bosui toe en bak 2 minuten. Voeg de mix van knoflook, gember en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker opgelost is. Blus af met per persoon 20 ml sojasaus, 2 el water en 5 ml sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

4

Meng de zoetzure wortel en kool door de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de sticky bloemkoolroosjes met saus over de rijst. Garneer met de zoet-pittige chilisaus, het groene gedeelte van de bosui en de cashewstukjes.