Steak met mafaldine in tomatensaus en gremolata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met mafaldine in tomatensaus en gremolata

Steak met mafaldine in tomatensaus en gremolata

geïnspireerd op ossobuco

Speciaal ingrediënt in je box! Vers uit het seizoen: de cœur de bœuf tomaat. Barstensvol smaak en heerlijk sappig.

Labels:
Caloriebewust
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Laurierblad

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2921 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten18.7 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels10.3 g
Eiwitten42.6 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snipper de ui. Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaat, bouillon, rodewijnazijn, suiker en het laurierblad toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 10 minuten koken.

Pasta koken
3

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Gremolata maken
4

Snijd de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de peterselie met de overige knoflook, 1/2 tl citroenrasp per persoon en extra vierge olijfie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Steak bakken
5

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter heet genoeg is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg het bakvet toe aan de pan met tomatensaus en roer goed door.

Serveren
6

Voeg de pasta toe aan de tomatensaus en roer goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes. Serveer de pasta in diepe borden. Leg de steak erbovenop. Garneer met de gremolata.