Steak met chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met chimichurri

Steak met chimichurri

met fusion groenecurryrisotto, broccolini en verse kruiden

.

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Risottorijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

150 gram

Broccolini

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3298 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels8.6 g
Eiwitten39.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering. Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui en de helft van de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en bak 1 minuut.

Risotto maken
2

Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.

Chimichurri maken
3

Snijd het Thaise basilicum, de koriander en de munt heel fijn. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kom de overige mix van gember, knoflook en rode peper met de fijngesneden kruiden. Voeg de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en roer goed door.

Broccolini koken
4

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de broccolini. Snijd de broccolini in stukken van 5 cm of halveer dikkere broccolinistronken in de lengte. Kook de broccolini 3 - 5 minuten, of tot de broccolini gaar is. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Steak bakken
5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de steak vervolgens in sneetjes. 

Serveren
6

Meng de broccolini door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden. Leg de steak erop en verdeel de chimichurri erover. Garneer met het overige groene gedeelte van de lente-ui.