Spinaziestoemp met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestoemp met boerenworst

Spinaziestoemp met boerenworst

met kastanjechampignons en knolselder

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Spinazie

¾ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

75 gram

Knolselderblokjes

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2694 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten42.5 g
waarvan suikers1.5 g
Vezels14.1 g
Eiwitten29.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen en knolselder koken
1
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en knolselderblokjes onder water in een pot en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten.
Worst en champignons bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de champignons en de helft van de ui toe en bak 1 minuut mee.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer de worst regelmatig om.
  • Haal de worst uit de pan.
Saus maken en spinazie bereiden
3
  • Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan de pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een saus ontstaat.
  • Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.
Serveren
4
  • Stamp ondertussen de aardappelen en knolselder tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1/2 el boter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de gebakken spinazie door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Schenk de saus met champignons eroverheen.
  • Leg de boerenworst erop.