Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette

Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette

Aux champignons et à la courgette

Tover een stukje Italië op je bord met dit spaghetti-gerecht. De groenten bak je gaar in roomboter, zodat het gerecht een romig accent krijgt. De zwarte olijventapenade geeft extra smaak.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

40 gram

Zwarte-olijventapenade

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten4 g
waarvan verzadigd1.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16 g
Vezels1.2 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

Groente snijden
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of schaaf de courgette in dunne linten. Snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette, champignons, tomaat en het grootste deel van de zwarte olijventapenade 7 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg de spaghetti en 2 el kookvocht van de spaghetti per persoon toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, bestrooi met de grana padano en garneer met de overige olijventapenade.