Spaghetti met geroosterde groenten

Spaghetti met geroosterde groenten

In Mediteraanse stijl met feta, olijven en kappertjes

Lees meer

De bereiding van deze snelle pasta is heel simpel, maar de smaken zijn dat zeker niet. De hartige kappertjes, olijven en feta vormen een smakelijk contrast met de zoete cherrytomaatjes. Samen met de verschillende groene kruiden vormt dit gerecht een complex geheel van smaken.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

250 g

Rode cherrytomaten

180 g

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Knoflookteen

60 g

Olijf-kappertjesmix

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3464 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Fruitmesje
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groente bakken
Groente bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik en verdeel samen met de rode cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

Spaghetti koken
Spaghetti koken
2

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

Mengen
Mengen
4

Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom.

Mengen
Mengen
5

Voeg het mengsel toe aan de spaghetti en schep goed om.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de feta, de verse kruiden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de gepofte cherrytomaten en courgette.