HelloFresh
topBanner
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen

Lees meer

.

Labels:FamilyEten binnen 3 dagen
Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Sjalot

1 stuks

Prei

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Basmatirijst

1 kuipje

Tomatenpuree

30 g

Leccino olijven

½ stuks

Citroen

2 stuks

Koolvishaasje

(BevatVis)

Zelf toevoegen

750 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2586 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.

2

Snijd de rode paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

5

Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).