
Snelle pasta met vegetarisch gehakt
met Mexicaanse kruiden, paprika en zure room
Met het kruidige vegan Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je snelle pasta. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Biologische zure room
70 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Courgette
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg het Rul Gehackt van de Vegetarische Slager en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het Rul Gehackt van de Vegetarische Slager uit de pan en bewaar apart.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

- Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar een scheutje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. (zie Tip)
- Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.
Tip: Liever een wat dunnere saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan en roer door tot de saus goed warm is.

- Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
- Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken Rul Gehackt van de Vegetarische Slager, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
- Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

- Verdeel de pasta over de borden en schep 1 el zure room op elk bord.
- Garneer met de overige geraspte kaas.