Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam

Scones met zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam

+/- 10 stuks | Maak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf scones en serveer ze met onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Spelt
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

50 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

0.1 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

10 gram

Sultana rozijnen

30 ml

Biologische boeren karnemelk

40 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Mascarpone

⅖ stuk(s)

Bosbessenconfituur

0.05 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

15 gram

[Plantaardige] boter

⅘ el

Suiker

0.1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)425 kcal
Energie (kJ)1777 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers50 g
Vezels1.1 g
Eiwitten4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Kom
Rasp
Garde
Kleine kom

Instructies

Préparer la pâte
1

Préchauffez le four à 220°C (chaleur tournante) ou 240°C (four conventionnel). Sortez le beurre du réfrigérateur et pesez-en la bonne quantité. Dans le grand bol, mélangez la farine avec la levure chimique, le sucre et une pincée de sel. Mélangez-y le beurre en malaxant jusqu’à obtenir des miettes. Ajoutez le lait de barrate et malaxez jusqu’à obtention d'une pâte compacte.

Tip: Houd je van rozijnen? Voeg deze dan nu toe aan het deeg.

Former les scones
2

Étalez la pâte pour obtenir une épaisseur de 1,5 à 2 cm. Utilisez un peu de farine sur votre plan de travail pour que la pâte n'accroche pas. Découpez des cercles de 4 à 5 cm de diamètre dans la pâte avec un moule ou un verre et disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez les scones 10 à 16 minutes ou jusqu’à formation d'une croûte légèrement dorée. Surveillez-en bien la cuisson et contrôlez les scones au bout de 10 minutes.

Tip: Heb je een ei in huis? Klop het ei los en besmeer de bovenkant van de scones hiermee voor een mooi glanzend korstje.

Préparer la garniture
3

Dans le bol profond, ajoutez la crème fraîche et 1 cc de sucre et mélangez-les au fouet ou au mixeur à main jusqu'à obtenir une crème fraîche ferme. Râpez le zeste du citron à l'aide de la râpe fine. Pressez 1/4 de citron dans le petit bol. Ajoutez la crème fouettée, le zeste de citron et le mascarpone dans le bol et mélangez bien au fouet. Mélangez la confiture aux myrtilles avec le jus de citron dans le petit bol. Réservez les deux bols au réfrigérateur jusqu'au service.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het te zuur vindt.

Servir
4

Laissez les scones bien refroidir et présentez-les ensuite sur un beau plat avec la "clotted cream" que vous venez de préparer et la confiture de myrtilles.