Schelvisfilet met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met noedels

Schelvisfilet met noedels

Met zoete mangochutney en sojasaus

Schelvis heeft een zachte, sappige structuur die vraagt om een voorzichtige behandeling. Hij heeft wat weg van kabeljauw maar is verfijnder en sterker van smaak. Hierdoor kan de schelvis de zoete, lichtpittige mangochutney goed hebben. De sojasaus versterkt de smaak van de chutney en zorgt voor een oosterse tintje.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Vis
Soja
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Rode ui

½

Wortel

100 gram

Snijbonen

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

1

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

5

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2406 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten9 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers29.7 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de snijbonen in dunne reepjes van ongeveer ½ cm.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, peen en snijbonen 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe en smoor de groenten, afgedekt, 5 – 7 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de peen te hard blijft.

Noedels koken
3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Schelvis bakken
4

Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de schelvisfilet ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de noedels, de sojasaus en de helft van de mangochutney aan de groenten toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de overige mangochutney.