Salade met garnalen, avocado en mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met garnalen, avocado en mangochutney

Salade met garnalen, avocado en mangochutney

2 porties | met tomaat en zonnebloempitten

Garnalen, frisse groenten, zoet-zure mangochutney en romige avocado: deze salade heeft het allemaal! Samen vormen ze een gezond en smakelijk geheel - perfect als lunch of tussendoortje.

Labels:
Recept
Allergenen:
Schaaldieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

80 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Tomaat

8 ml

Olijfolie met citroen

120 gram

Slamix: spinazie, rucola en snijbiet

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)466 kcal
Energie (kJ)1948 kJ
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten18.6 g
waarvan suikers16 g
Vezels5.7 g
Eiwitten18.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de slamix met de tomaat en de olijfolie met citroen. Voeg 2 tl wittewijnazijn toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de salade over de borden. Leg de garnalen erbovenop en garneer met de mangochutney, avocado en zonnebloempitten.