HelloFresh
Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

met parelcouscous en gebakken portobello

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Portobello

50 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 stuks

Duitse biefstuk

80 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 stuks

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3669 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven (zie TIP) en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden.Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.