Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten en kardemom
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten en kardemom

Indische rijst met varkenshaasreepjes, zoetzure saus, oosterse groenten en kardemom

Avec une sauce aigre-douce, des légumes à l’orientale et de la cardamome

Je maakt voor dit gerecht heel gemakkelijk zelf een zoetzure saus van rode ui, tomatenpuree, ketjap, witte wijnazijn en suiker. De varkenshaasreepjes en groenten breng je niet alleen op smaak met de saus, maar ook met kardemom. Dit specerij heeft een sterke frisse en peperachtige smaak. Je hebt er niet veel van nodig om dit gerecht extra op smaak te brengen.

Labels:
Eet mij eerst
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

110 gram

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Gemalen kardemom

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Ketjap manis

1 tl

Bruine suiker

¼ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan
Wok

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng extra op smaak met peper en zout en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en bewaar de zoetzure ketjapsaus apart.

Varkenshaasreepjes bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur.

Groenten roerbakken
4

Voeg de oosterse groentemix en de kardemom toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 5 minuten

Saus toevoegen
5

Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 5 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de groenten met de varkenshaasreepjes over de borden.