Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
180 gram
Rigatoni
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Witlof
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
200 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)2 el
Olijfolie
2 el
Rodewijnazijn
(BevatSulfiet)½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de onderkant van de stronken witloof en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witloof in fijne halve ringen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witloof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de slagroom en rodewijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerend. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met het overige witloof en garneer met de krulpeterselie.