HelloFresh
topBanner
Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Rucolastamppot met kruidenkaasblokjes

Met courgette en tomaat

Lees meer

Dit is een stamppot met een twist. Licht pittig door de rucola en tegelijkertijd fris en romig door de crème fraîche en kruidenkaasblokjes. Om het gerecht een zomers tintje te geven, gebruiken we courgette, tomaten en verse basilicum.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Courgette

125 g

Rode cherrytomaten

80 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 g

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (colomba) grondig en snijd in kwarten (zie tip). Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten. Scheur de rucola en basilicum klein.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit dezelfde koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de courgette 6 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, tomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van het basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

6

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.