Kip piccata met geroosterde patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip piccata met geroosterde patatjes

Kip piccata met geroosterde patatjes

met rode biet, wortel en frisse citroen

Piccata is een Italiaans gerecht, waarbij in sneetjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, boter en kappertjes.

Labels:
Caloriebewust
Klimaatbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Wortel

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 el

Bloem

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels16.5 g
Eiwitten35.2 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en halveer de rode biet. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten roosteren
2

Meng in een grote kom de rode biet, de wortel, de krieltjes en de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie en 3/4 tl gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.

Kip bakken
3

Verdeel de bloem over een diep bord. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers 1/4 citroen per persoon uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Snijd de peterselie grof.

Saus maken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de patatjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak en de eventuele overige citroenpartjes.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!